Psihoterapija je proces osebnostne rasti ob podpori terapevta. Izhodišče je relacijski družinski model terapije, ko se posameznik/par/družina sooča s  stiskami v sedanjosti, ki imajo nezavedno podlago v zgodnjem obdobju razvoja. Namenjena je vsem, ki si želijo razumeti zakaj se jim boleči odnosi dogajajo in s čim sami v tem  sodelujejo.

Za izhod iz začaranega kroga nefunkcionalnih odnosov se je potrebno soočiti s prepoznavanjem čustvenih in telesnih stanj, z razmejevanjem odgovornosti  in z novimi načini izražanja doživljanja, komuniciranja in vedenja. V odnosu sprejemanja, sočutja in razumevanja se s podporo terapevta postopno vzpostavlja varen prostor za pristnost in nov stik s sabo in drugimi. Več...

Praviloma potekajo srečanja enkrat tedensko po eno uro, v stalnem terminu oz. po dogovoru. Več...

 

 

 

 INDIVIDUALNA TERAPIJA

 za vsakogar,  ki si želi individualno obravnavo . Ob podpori terapevta je možno uvideti vzorce razmišljanja, čustvovanja in vedenja v odnosih in jih spreminjati v bolj funkcionalne ter iskati globlji stik s sabo in svojim telesom. 

PARTNERSKA TERAPIJA

za zakonce oz. pare, ki v medsebojnem odnosu doživljajo konflikte in odtujenost. Pogosto partnerja na svoj način sporočata o sebi in se še ne zmoreta razumeti in  začutiti. S spremembo komunikacije, spoznavanjem sebe in vživljanjem v drugega ob terapevtski podpori iščeta nove poti.

DRUŽINSKA TERAPIJA

za starše, mladostnike in odrasle otroke v  družinskih odnosih, ki so pogosto prepleteni z nesporazumi. Z  novimi vpogledi v razumevanje doživljanja otroka, z razmejevanjem odgovornosti in sočutjem se vzpostavi novo polje za prijaznejše odnose. 

SVETOVANJE             

za razjasnitev določenih vprašanj in ugotavljanje stanja s terapevtsko oporo. Običajno je svetovanje kratkotrajno. Za ugotavljanje globljih, nezavednih vzrokov in jasnejše uvide ter možnosti spreminjanja se je dobro vključiti v psihoterapevtski proces.