OKREPIMO ODNOSE V DRUŽINI

Pridružite se nam v večgeneracijskem centru Ljudske univerze Ajdovščina in z novimi spoznanji okrepite svoje odnose v družini!

Vabimo vas na dve brezplačni predavanji in pogovor z Jernejo Dimec Bratina, ki je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka v centru Novo upanje v Ajdovščini.

 

Ponedeljek 27. NOVEMBER 2017, od 17.00 -19.30 in ponedeljek, 4. DECEMBER 2017, od 17.00 -19.30

Povabili smo jo v večgeneracijski center, ki deluje na Ljudski univerzi Ajdovščina.

Posvetili se boste vsebinam:

1 – Moja vloga in odnosi v družini

pomembnost družine; odnosi v družini; vloga staršev v vseh življenjskih obdobjih otrok; biti mama/biti oče; pomen dobrega partnerskega odnosa za starševstvo; razumevanje otroka; kaj potrebuje otok; pomen prepoznavanja čustev; sodobna spoznanja o možganih; vloge otrok v družinskem sistemu; biti dovolj dobri starši

2 – Družina in prenosi vzorcev

družina kot sistem; odnosi in vzdušje v družini; težave v odnosih; medgeneracijski prenosi vzorcev; zametki zasvojenosti; razmejitve; možnosti našega vplivanja; temelji komunikacije v družini

Ciljne skupine: vsi, ki si želite izboljšati odnose v ožji in razširjeni družini (mladina od 15 let dalje; odrasli; starejši odrasli; starši/stari starši ali tisti, ki morda nekoč to še boste …)

Metode: predavanje, pogovor, izmenjava izkušenj, (če bo dovolj časa lahko tudi kaka kratka vaja)

Predavateljica Jerneja Dimec Bratina je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka. Njene 24 letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v gospodarstvu, preko izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic, je pa tudi moderatorka na forumu partnerskih in družinskih odnosov.

Od leta 2006 intenzivno deluje na področju zakonske in družinske terapije kot terapevtka relacijskega družinskega modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik. Več let je sodelovala z različnimi družinskimi inštituti po Sloveniji, od leta 2011 pa se v celoti posveča vodenju svojega centra Novo upanje v Ajdovščini. Izvaja psihoterapije in svetovanja za ljudi v stiskah, tako za posameznike, pare, zakonce in starše ter mladostnike. Na pogovore k njej prihajajo predvsem ljudje, ki so se znašli v začaranem krogu bolečih ali odtujenih odnosov v zakonu oz. družini, posamezniki, ki imajo težave z različnimi zdravstvenimi ali psihičnimi boleznimi, z nasiljem in zasvojenostmi ter spolnimi zlorabami, ljudje z izkušnjami prevare, starši, ki se počutijo nemočni in obupani ob vedno novih težavah z otroki, posamezniki, ki ostajajo ujeti v odnosih s starši in ne morejo dokončati študija oz. oditi od doma, mladi, ki imajo težave na področju odnosov, komunikacije, partnerstva ipd.  Skupaj iščejo nove poti za ustreznejše komuniciranje, učijo se prepoznavati in izražati občutja, postavljati razmejitve in sprejemati odgovorno in odraslo držo, ki pomaga izstopiti iz ujetosti v različnih odnosih. Verjame, da je vsaka bolečina in stiska priložnost za rast in nove izkušnje ter da vsi ljudje potrebujemo občutke sprejetosti, varnosti, spoštljivosti in ljubljenosti.

 

INFORMACIJE/PRIJAVE:

Število prostih mest je omejeno. Pohitite z obvezno prijavo na: HELENA FURLAN – tel. št. 041 437 785 ali e-pošti: info@lu-ajdovscina.si

Helena Furlan,

dipl. org. menedž. kadrovskih in izob. procesov dipl. ing. tek. teh.

Organizatorka izobraževanja

Ljudska univerza Ajdovščina  Stritarjeva 1a, 5270 Ajdovščina

T: 05 366 47 53, 041 437 785
E: helena.furlan@lu-ajdovscina.si

U: https://www.lu-ajdovscina.si/

 

 

Posted in Novice.