Vabilo na dve brezplačni predavanji

Pridružite se nam v Večgeneracijskem centru Ljudske univerze Ajdovščina in z novimi spoznanji izboljšajte odnose in dvignite osebnostno rast!

Vabimo vas na dve brezplačni predavanji in pogovor z Jernejo Dimec Bratina, ki je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka v centru Novo upanje v Ajdovščini.

Torek, 16. JANUAR 2018, od 17.00 -19.30: Izražanje čustev, tudi jeze, ki ima veliko “obrazov”

Čustva in izražanje čustev; orodje za upravljanje s čustvi; razlikovanje  besa in tihe, potlačene jeze od odločnosti; telesni odziv in različni “obrazi” jeze; posledice neustreznega izražanja jeze; meja z nasiljem, naučena nemoč; konstruktivno soočanje z jezo; odgovornost odraslih za izražanje svojih čustvenih stanj; jeza pri otroku in odziv staršev; sistemski vidik in ozadje težav z izražanjem jeze.

Torek, 23. JANUAR 2018, od 17.00 -19.30: Soočanje s strahovi, pogum in samozavest 

Strah kot temeljno čustvo; različne oblike strahov; dve skrajnosti: preplavljenost ali odrezanost strahu; pretirani strahovi; telesni odziv na strah; soočanje s strahom; ko je strah otroka; podoživljanje travm; postopno izpostavljanje; otroški strah se prenese v odraslost; posledice dolgotrajnega strahu; učenje življenja s strahom in preseganje; pogum; vpliv na izboljšanje samopodobe in samozavesti.

 

Ciljne skupine: vabljeni vsi, ki želite: bolje razumeti svoja čustva in izboljšati svoje odnose; uvideti kako upravljati z jezo in odgovorneje izražati svoja čustvena stanja; premagati različne strahove in dvigniti svoj pogum in samozavest

Metode: predavanje, pogovor, izmenjava izkušenj

Predavateljica Jerneja Dimec Bratina je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka. Njene 24 letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v gospodarstvu, preko izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic, je pa tudi moderatorka na forumu partnerskih in družinskih odnosov.

INFORMACIJE/PRIJAVE:

Število prostih mest je omejeno. Pohitite z obvezno prijavo na: HELENA FURLAN – tel. št. 041 437 785 ali e-pošti: info@lu-ajdovscina.si

Helena Furlan,

dipl. org. menedž. kadrovskih in izob. procesov

dipl. ing. tek. teh.

Organizatorka izobraževanja

Ljudska univerza Ajdovščina
Stritarjeva 1a, 5270 Ajdovščina

T: 05 366 47 53, 041 437 785
E: helena.furlan@lu-ajdovscina.si

U: https://www.lu-ajdovscina.si/

Posted in Novice.